www.ayurvedafestival.nl
 The Ayurveda Festival of The Netherlands! 

De Organisatie van het Ayurveda Festival

Miriam Alberts

Miriam Alberts

Miriam is Ayurveda-therapeut, docente en eigenaar van Ayurdaay Nilayam. In 2000 kwam zij in Israël in contact met Ayurvedische massages. Ze vond het zo boeiend dat ze, terug in Nederland, begon met de opleiding Ayurveda massage in Nijmegen. Dankbaar dat ze mensen een ayurvedische massage mocht en kon aanbieden, groeide er een verlangen naar meer kennis en diepgang over de prachtige kennis en wijsheden die Ayurveda biedt. In 2010 rondde Miriam de HBO-opleiding af aan de Academy of Ayurvedic Studies in Amsterdam, waar ze jarenlang actief is geweest als praktijkdocent. In 2017 is zij met haar eigen opleiding gestart (300 uur training) dit doet zij zowel in Hengelo als op andere locaties in het land Miriam studeerde meerdere maanden per jaar met Ayurvedische artsen, zo houdt ze zichzelf actief als student en vergaart ze steeds meer kennis die ze graag wil delen met haar studenten. Sinds 2015 is Miriam samen met AneeshJan de Stichting Manna Home Kerala gestart. Een plek waar veel mooie zaken samen mogen komen. Zo is het een kliniek voor locale kinderen maar ook de stageplek voor studenten die door AneeshJan, Dr. Shailesh, Brigitte Pappot en Miriam worden opgeleid.

Brigitte Pappot

Brigitte Pappot

Brigitte is Ayurveda-therapeut, (gast)docente en eigenaar van B at ease. Eind 1999 is Brigitte haar praktijk gestart als pedicure en voetreflexoloog. Eerst breidde ze haar kennis en vaardigheden uit door zich te specialiseren in voetbehandelingen voor diabetes en reumapatiënten. In 2005 rondde ze haar sportmassagestudie af gevolgd door de cursussen bindweefselmassage, manuele lymfedrainage massage en stoelmassage. 

 Na verloop van tijd bemerkte ze dat eetgewoonten en leefstijl veel invloed hebben op lichaam, geest en ziel. Om hier meer kennis van te krijgen volgde Brigitte de HBO-opleiding (Bachelor level) tot Ayurvedic Practitioner aan de Delight Academy, gevolgd door Medische Basiskennis op HBO-niveau. 

Stages heeft ze gelopen in de kliniek van dr Vijith en dr Vidya in Vaikom, Kerala (India) met als studieonderwerp huidziekten en Vata-management en in de praktijk van Miriam Alberts (Ayurdaay) waar ze dr Shailesh Muli uit Pune (India) assisteerde bij Pancha Karma behandelingen.

 Brigitte biedt in haar praktijk consulten, massagebehandelingen en kuurprogramma's aan. Ze geeft les aan de opleiding van Ayurdaay Nilayam. Ook organiseert ze regelmatig (kook)workshops over diverse onderwerpen en geeft ze regelmatig workshops over Ayurveda en voetproblemen voor Holisan.